21 Şubat 2020 Cuma

Herbaderm AHA-Peeling Süper Serum

      Herkese merhaba :) Yeni inceleme ürünümüz; Herbaderm markasına ait bu peeling serum. AHA ( Alfa Hidroksi Asit) grubu asitler cildin en üst tabakasını soyarlar. Güneş, sivilce lekeleri ve ince çizgiler üzerinde etkilidir. Yalnız lekeler alt katmanlara indiyse, bunda pek bir etkisi olmaz. Aynı durum derin kırışıklıklar için de geçerlidir. Derindeki lekeler ve çizgiler için, bir dermatoloji uzmanına danışıp, daha etkili yöntemler kullanmak gerekir.


 

       Peki bu AHA grupta hangi asitler yer alır? Glikolik, laktik, malik, mandelik, tartarik ve sitrik asit vardır. Bu asitlerden bazen ikisini aynı üründe görebiliriz. Asit kullanmaya yeni başlayanlar için, maddelik asit önerilmekte. Büyük moleküllere sahip olduğu için, sadece yüzeyde çalışıyor. Dolayısıyla daha güvenlidir.
Neden asit kullanmalıyız? Çünkü ölü cilt hücrelerini, kirli havadan dolayı cildimizde biriken kirleri cildimizden uzaklaştırmamız gerekir. Yoksa biriken kir cildimizi tıkar, nefes almasını engeller. Solgun, sivilceli, siyah noktalı bir cilt ortaya çıkar. Bütün bu durumlar cildin kendini yenilemesine de engel olur. Eğer cildi derinlemesine temizlemek istiyorsak asit kullanmamız gerekiyor.
Gelelim Herbaderm seruma; %8 lik glikolik asit içermekte , 30 ml, damlalıklı cam şişede bulunan, açıldıktan sonra 12 ay kullanılabilen peeling etkili serum. Kıvamı ne çok sulu, ne de çok koyu, çabuk emiliyor.


Cildinizde daha önce asit kullanmadıysanız bence %8 yüksek gelebilir. Serumu avuç içine damlattıktan sonra, bir kaç damla su ile seyreltip kullanmak daha iyi bence. En azından cilt alışıncaya kadar üç damla serum, üç damla su, gül suyu ya da nemlendirici etkili bir tonik karışımı ile başlamayı deneyebilirsiniz. Hassas cildiniz varsa irritasyona sebep olmaz hiç değilse.



Bu serumu kullanmaya başladıktan sonra güneşe korunmasız çıkılmaması önemli. Asitler; soyucu etkisinden dolayı, cildi güneşe hassas hâle getirirler. O yüzden büyük dikkat gerekiyor.
Serumun üzerinde üç damla yazıyor ama üç damla sadece yanaklarıma yetti , altı damla ancak yeter yüz ve boyun için. Bu arada boynu yüzden ayırmıyoruz, yüze uyguladığımız her şey boyun için de geçerli. Cilt alıştıktan sonra her gün akşam uygulamayı öneriyorlar ama bence iki güne bir uygulamak yeterli oluyor. Cilde sürüp, iyice emildiğinden emin oluyoruz ve diğer aşamaya öyle geçiyoruz. Her rutinde bir asit kullanıyorum. Örneğin; bu ürünü kullandığım zaman, c vitamini ( askorbik asit) kullanmıyorum. (Bu markanın c vitamin serumunu kullanıyorum ama o ayrı bir yazı olacak.)
Ürünün içerik listesi bu şekilde ;


    Cildi aydınlattığı doğru ve sivilce izlerimi hafifletti. Ancak benim lekelerim uzun zamandır mevcut, alt katmanlarda o sebepten böyle bir ürün, benim sorunumu zaten çözemezdi. Tek şişe kullandığım için ince çizgilere çözüm olup olmadığını anlayamam, uzun vadeli kullanım gerekiyor. Ben Gratis indiriminden almıştım. Yine bir indirim döneminde alın, deneyin derim.
Yalnız ürünleri kullanırken, her akşam cilt temizleniyorsa ve her gün güneş kremi kullanılıyorsa, etkisi görülebilir. Yoksa hiçbir üründen mucize beklenmemeli. Ayrıca bu süreçte sabırlı olmak altın kural bunu unutmamak gerekiyor.
Her defasında bir üründen bahsedeceğim. Belki ilerleyen dönemlerde ikili karşılaştırmalar yaparım. Yorumlarınızı bekliyorum. Pozitif kalın, sevgiyle kalın, görüşmek üzere. 


      #kimyasalasit #herbaderm #glikolikasit #ciltbakimi

Ürünü incelemek için buraya tık


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder